Bæredygtig indretning på babyværelset

Bæredygtigt babyværelse
Bæredygtig indretning på babyværelset
Redaktionen
-
09/02/2021
-

Tiden med indretning med plastikkasser i masser af intense farver er slut. I dag går mange forældre op i at udtrykket er mildt, stilfuldt og afslappende. For mange betyder det også en del, at de materialer, der anvendes i indretningen af børneværelset, er af høj kvalitet.

Det er også vigtigt for mange forældre, at de ting, der kommer ind på babyværelset, er fri for skadelige stoffer. Ikke blot hvad angår den menneskelige organisme, men også i forhold til miljøet.

Sidst men ikke mindst, ønsker mange forældre også en praktisk indretning der er tidløs og som kan følge barnet i mange år. Dermed spildes der hverken økonomiske eller materialemæssige ressourcer på babyting med en kort levetid.

Her har vi samlet 3 ting til babyværelset, der før indretningen mere bæredygtig men samtidig stilfuld og unik.

Fletkurve til opbevaring

Fletkurve er praktiske til opbevaring. Først og fremmest holder flettede kurve af god kvalitet i årevis og vælger du fletkurve med et tidløst udtryk, kan de følge barnet hele livet. Først som opbevaring af legetøj på værelset, senere til bøger og til sidst i barnets egen husholdning, når det om mange år er klar til at flytte hjemmefra.

Vælger du flettede kurve med hank, er det desuden nemt for selv de mindste børn at flytte kurvene rundt i hjemmet. Det gør det også let at bære legetøjet mellem værelset og stuen – og tilbage igen.

Mange fletkurve af en god kvalitet er desuden Fair Trade mærkede og fremstillet af bæredygtige materialer, som for eksempel bambus eller hurtigvoksende pil.

En børneseng, der følger barnet

I løbet af barndommen kan barnet vokse sig igennem 3 eller 4 senge: Vugge, tremmeseng, juniorseng og voksenseng. Det løber både op i anvendt træ og i udgifter. Derfor kan du overveje at vælge en børneseng, der har to funktioner i én og dermed halvere det beløb, du skal bruge på senge gennem barnets liv.

For eksempel ved at springe vuggen over og i stedet købe en tremmeseng med en bund, der kan hæves og sænkes i takt med at barnet vokser. Vælger du samtidig en tremmeseng, som den ene tremmeside kan afmonteres, behøver du heller ingen juniorseng. I stedet kan du lade barnet hoppe direkte over i en seng i fuld længde, som kan bruges i årevis.

Vælg tekstiler der GOTS-certificerede

Hvis du vælger dyner, puder, sengesæt, stofbleer, tæpper og andet babyudstyr med GOTS-certificering sikrer du dig, at tekstilerne ikke indeholder nogen skadelige stoffer og at de er fremstillet af økologisk bomuld.

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en international økologisk mærkningsordning, der dokumenterer bæredygtighed. Der er desuden strenge krav til en lang række processer lige fra produktionen til forsendelsen.

Der må desuden heller ikke benyttes børne- eller tvangsarbejde i processen og så er alle arbejdere sikret gode arbejdsforhold og en mindsteløn.

Copyright 2023 - Pilanto Aps