Find en god familiebil til livet med en baby

Volkswagon
Find en god familiebil til livet med en baby
Redaktionen
-
14/02/2020
-

Når der kommer en lille ny til familien, bliver der hurtigt brug for ekstra plads i bilen og mange er derfor nødt til at skifte den eksisterende ud.

I den forbindelse er der nogle ting, der er værd at tænke over, når du skal finde en ny bil, der kan rumme hele den lille nye familie. Nogle af dem var du måske klar over – og andre havde du måske ikke engang skænket en tanke, inden du begyndte at overveje en ny bil til livet med en baby.

Denne artikel giver dig en række gode råd til, hvad der er værd at have i baghovedet, når I skal købe jeres familiebil.

Et rummeligt bagagerum er vigtigt i en familiebil

Du kommer til at skulle transportere meget mere end din baby, når du skal ud ad døren som nybagt familie. Oftest vil oppakningen bestå af barnevogn eller klapvogn med plads til liften, pusletaske med skiftetøj, bleer og babymad – og når barnet bliver lidt større, måske også en rygsæk med lidt legetøj samt overtøj i form af for eksempel flyverdragt og støvler i vinterperioden.

Det fylder alt sammen. Og ofte mere, end man lige tror.

Det kan være fristende at benytte bagsædet ved siden af barnets autostol til opbevaring, men det frarådes af sikkerhedsmæssige årsager. Ved en hård opbremsning kan løse tasker og genstande i kabinen nemlig blive til projektiler der flyver rundt og dermed kan skade både barnet og jer.

Vælg derfor en familiebil med masser af bagagerumsplads, så det hele kan placeres sikkert deri. Her har især en ny Volkswagon i form af for eksempel en Passat Variant eller en Sharan et kæmpe forspring og er derfor også populære familiebiler.

Der skal være god plads på bagsædet

En babyautostol fylder ikke meget i dybden og heller ikke altid i bredden. Når barnet er omkring de 9 måneder, skal den lille dog over i den næste autostol, som straks optager en del mere plads.

Denne type stol er både højere og bredere og kan derfor i en smal bil optage så meget plads, at et bagsæde der oprindeligt havde plads til 3 personer, måske pludselig kun kan rumme 2. Det kan gøre transporten af hele familien til en udfordring, hvis du har mere end 2 børn.

Når barnet kommer op i autostolen fra 9-18 kilo, vil barnets ben også begynde at stritte vandret frem fra stolen, i takt med at barnet vokser og bliver længere. I begyndelsen vil det ikke være et stort problem, men er bilen lille og pladsen frem mod forsædet trang, vil barnet på sigt komme til at kunne sidde en smule i spænd.

Det er hverken rart eller særligt sikkert under en opbremsning.

Vælg en familiebil med sikkerheden i orden

I forvejen skal man passe på sig selv og sine medtrafikanter i trafikken, men når man er blevet mor eller far, bliver ønsket om dette endnu større. Og heldigvis for det.

Når du kører med dit barn, har du den mest værdifulde last i bilen og den skal der naturligvis tages god hånd om. Det gør du ved at vælge en bil, der har fået gode resultater i de relevante sikkerhedstest som for eksempel Euro NCAP. Køber du en brugt bil, så sørg for at den er nysynet og tjek at dækkene er i god stand og at de passer til årstiden.

Spørg også gerne bilforhandleren til råds. Måske er der mulighed for nogle ekstra tiltag, der kan gøre jeres familiebil og jeres ture på vejene endnu mere sikker.

Copyright 2024 - Pilanto Aps