Køb ting på afbetaling

Køb ting på afbetaling
Køb ting på afbetaling
Redaktionen
-
14/12/2018
-

At betale med børnepenge er én måde at købe ting på afbetaling på. Her betaler du dog hele beløbet tilbage på én gang, når der kommer børnepenge.

Køb af ting på afbetaling kan dog også foregå på den måde, at kan betale med faktura.

Det er oftest enten Viabill eller Klarna, der er udbyder af fakturabetaling i danske webshops og selvom der er en smule forskel, fungerer betalingsordningen nogenlunde på samme måde:

  1. Du vælger Viabill eller Klarna som betalingsmetode, i stedet for børnepengekredit eller Dankort.
  2. Butikken sender dine varer.
  3. Viabill eller Klarna betaler webshoppen.
  4. Du betaler en lille bid af beløbet hver måned til den valgte betalingsudbyder.
  5. Det gør du indtil dit køb på faktura er betalt ud. Du kan også altid vælge at betale restbeløbet af én gang, hvis du vil det.

Køb ting på afbetaling til børn

Der findes masser af online butikker, hvor du kan købe ting på afbetaling til familiens yngste. Dermed kan du både finde børnetøj, børnesko, legetøj, babyudstyr og meget andet til børnene.

Særligt omkring jul er køb af ting på afbetaling meget brugt, fordi der i forvejen er mange udgifter og det kan være rart at fordele disse ud over hele året.

Gode råd til køb af ting på afbetaling

Ting på afbetaling

Køb på afbetaling kan have en smule ry for at være en økonomisk “farlig” måde at handle på. Sådan behøver det dog på ingen måde være.

Det er ganske vist billigst at betale for sine varer med det samme, fordi man således kun betaler for varen og ikke samtidig eventuelle renter eller gebyrer – men når blot man bruger sin omtanke, når man køber ting på afbetaling, kan det være en fin måde at handle på.

Overvej hvad du har råd til

Et lille beløb der skal betales af hver måned vælter sjældent det økonomiske læs, men mange små beløb kan pludselig blive et stort tilsammen. Undersøg derfor om du har luft i økonomien til at undvære de for eksempel 200 kroner hver måned, som du skal betale af efter et køb af ting på afbetaling.

Betal dit køb af ting på afbetaling tilbage hurtigst muligt

Afhængig af hvordan dit køb af ting på afbetaling eller på faktura er skruet sammen, vil der som regel være et månedligt fakturagebyr, som udbyderen af kreditten tjener penge på. Det kan også være, der i stedet lægges renter til det låne beløb hver måned.

Uanset hvad, er det en god idé at betale pengene tilbage så hurtigt, du kan. Dermed sparer du flest penge i renter og det samlede lån bliver derfor billigere.

Ting til børn på afbetalingKøb kun de ting på afbetaling, du har brug for

Når man ikke skal have pengene op nu, men kan betale senere i stedet, kan det være fristende at lægge lidt flere varer i kurven. Det bedste er dog at nøjes med det allermest nødvendige. På den måde kommer du ikke til at optage unødig gæld.

Pas på med at købe ting på afbetaling hvis:

  • Du i forvejen har en stram økonomi og ved, du får svært ved at betale pengene tilbage.
  • Der er tale om ting, der kun skal bruges i kort tid, fordi du ender med at skulle betale af på tingene lang tid efter, der er kasseret.
  • Du i forvejen har flere fakturalån – vent i stedet til de eksisterende er betalt ud.
Copyright 2024 - Pilanto Aps