Sådan vokser barnets fødder

Sådan vokser barnets fødder
Sådan vokser barnets fødder
Redaktionen
-
06/11/2018
-

En af de ting, der kan være særligt dyrt når det kommer til børn, er børnesko. Især hvis du gerne vil have, at barnet går i fodtøj af høj kvalitet.

Noget der i øvrigt er vigtigt, hvis du gerne vil passe godt på barnets fødder og ikke risikere forkert fodstilling eller sammenklemte tæer på sigt.

Der er mange penge at spare på børnesko, hvis du køber dem under udsalg. Det forholder sig dog sådan, at det oftest er foregående sæsons sko, der er på tilbud.

Det vil sige, at sandaler og gummistøvler kommer på tilbud, når efteråret rammer og vinterfodtøjet skal på hylderne. Omvendt er det termostøvler og texstøvler, der kommer på udsalg, når vinteren er ovre.

Så hvordan køber man børnesko på forhånd og sikrer sig, at barnet rent faktisk kan passe dem, når kalenderen igen matcher typen af børnesko på udsalg?

Det får du her et par gode tips til.

Så meget vokser et barns fødder

Børn vokser i ryk og det gør deres fødder også. Derudover følger de fleste børn deres egen kurve, også hvad angår skostørrelse.

Den bedste måde at vurdere, hvor hurtigt dit barns fødder vokser, er at måle fødderne kontinuerligt fra barnet er lille. Gør du det eksempelvis 4 gange om året, vil du hurtigt kunne se et mønster for, hvor mange mm foden vokser pr. kvartal.

Dermed kan du også nogenlunde forudsige længden på barnets fod om et halvt eller helt år.

Det idéelle er naturligvis at måle barnets fod fra fødslen, men det tænker de færreste over. Du kan derfor starte præcis, når du vil. Allerede når du har to målinger, og kan sammenligne målene, kan du få et billede af voksehastigheden.

Regn med at barnets fod som udgangspunkt vokser 2 størrelser på et år, når barnet er under 4 år. 

Bruger barnet størrelse 27 i efteråret, skal forårets sko således købes i størrelse 28.

Køber du børnesko med børnepengekredit i oktober til brug året efter, skal du i stedet købe skoene i størrelse 29.

Er barnet over 4 år, men under 12 år, skal du regne med at fødderne vokser 1 størrelse om året.

Skulle det vise sig at skoene er for små eller store, når de skal bruges, er de som regel nemme at sælge videre på eksempelvis Facebook eller Reshopper. Særligt hvis der er tale om lækre mærker som Angulus, Bundgaard, Woden eller Arauto Rap.

Køb børnesko med gratis fragt og nem retur hos Kids-world.dk

Sådan måler du barnets fod

Det nemmeste er at bruge en fodmåler. Man kan  købe en måler til formålet, men det billigste er at printe en ud fra nettet.

Du kan finde en fodmåler, du selv kan printe, her (PDF åbner i et nyt vindue) eller læse denne guide.

Har du ingen printer, kan du stille barnet med hælen lodret op ad en væg. Mål herefter længden fra hælen til barnets storetå.

Du kan også tegne et omrids af barnets fod, mens det står på et stykke papir og bagefter måle foden.

Det er vigtigt at barnet står op og har vægten få fødderne, når du måler dem. Fodens længde kan nemlig svinge op til en halv størrelse afhængigt af om barnet støtter på foden eller ej.

Husk vokse- og bevægelsestillæg

Når du køber sko til børn, skal du huske at lægge 1,5 centimeter til barnets fodstørrelse for at finde den rigtige skostørrelse.

0,5 cm af disse er såkaldt bevægelsestillæg, som er nødvendigt for at barnets fod kan bevæge sig tilstrækkeligt i skoen uden at tæerne støder mod snuden. 1 centimeter er voksetillæg, som sikrer at barnet kan passe skoen i et stykke tid.

Voksetillægget er også en hjælp, når du køber børnesko på forhånd, fordi det giver barnet plads nok i skoen. Lidt mindre voksetillæg end 1 centimeter kan nemlig sagtens gå an. Så længe der er 0,5 centimeters bevægelsesfrihed, kan barnet fint bruge skoene eller støvlerne.

For gummistøvler gælder dog, at disse kun bør have 1 cm i vokse- og bevægelsestillæg i alt. Det skyldes, at støvlerne i forvejen kan være svære at gå ordentligt i for små fødder – derfor bør de ikke være alt for store til foden.

Køb børnesko med gratis fragt og nem retur hos Kids-world.dk
Copyright 2023 - Pilanto Aps