Sådan finder du de billigste lån til babyudstyr

Lån til babyudstyr
Sådan finder du de billigste lån til babyudstyr
Redaktionen
-
01/05/2018
-

Det er dyrt at have børn, også selvom man sparer. Særligt fødslen af det første barn kan være en bekostelig affære, fordi de færreste har alt det nødvendige babyudstyr hjemme i forvejen. Mange har heldigvis mulighed for at arve babyting fra familie og venner og noget udstyr kan også sagtens findes brugt.

Imidlertid er det ikke altid en mulighed for alle – og måske har du det også bedst med, at dit barn ikke skal ligge på en brugt madras eller sidde i en gammel autostol, der måske ikke er helt så sikker som de nyere modeller.

Har du ikke råd til at betale for alle tingene her og nu, kan du enten købe nogle af tingene på afbetaling, hvor dette er muligt – eller optage en mindre forbrugslån til formålet. På den måde kan du betale for babyudstyret i små bidder, i et tempo der passer til din økonomi. Også mens du er på barsel.

Det er nemt at finde lån online – for eksempel på Laanpenge-nu. Men hvordan finder du det bedste lån til netop din situation?

Vælg det billigste lån

Når du skal vælge hvilket lån, du har brug for, skal du grundlæggende kigge på 3 ting:

Hvor mange penge du har brug for

Det er nemlig en god idé kun at låne det beløb, dit behov lyder på. Jo flere penge du låner, jo mere skal du nemlig betale af hver måned.

Hvor høj rente lånet har

Renten er et udtryk for, hvor mange procent af det lånte beløb, du skal betale oveni selve lånets størrelse.

Hvor høj ÅOP’en er

Lån til babyudstyr online

Der kan også være andre omkostninger forbundet med at optage et lån end bare renten. Eksempelvis stiftelsesomkostninger og løbende gebyrer.

Når du skal sammenligne priser på de forskellige lån, bør du derfor kigge på den samlede ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).  Et lån med en lav rente kan nemlig godt være dyrere sammenlagt, end et lån med en høj rente, hvis gebyrerne er høje.

ÅOP’en giver derfor et mere realistisk billede af den faktiske pris på lånet. Det lån, der har den laveste ÅOP er det billigste lån, set over ét år.

Du kan med fordel besøge en sammenligningside, der kan præsentere dig for flere lån på én gang. Eksempelvis Spumanti.dk.

Liste over det mest nødvendige babyudstyr

Der er brug for mange ting, når du skal købe ind til din baby – og markedet bugner med masser af produkter. Det er dog ikke dem alle sammen, der er need-to-have. Helt basalt har du dog brug for følgende for at kunne give dit barn en god, stabil og sikker start på livet.

  • En tremmeseng med en madras.
  • En barnevogn – eller en klapvogn med plads til en babylift samt et regnslag og myggenet hertil.
  • En godkendt autostol, hvis du skal transportere baby i en bil.
  • En pusleplads – ikke nødvendigvis et puslebord, men som minimum en puslepude med høje kanter, som barnet ikke kan trille ud over.
  • Babytøj – som minimum 7 bodyer, 7 sparkedragter, 7 par sokker, et par varme bløde pusser, en hue, en cardigan og en køredragt til de kolde dage. Men meget gerne mere, hvis du ikke vil vaske hele tiden.
  • En dyne med dynebetræk – og gerne et ekstra sæt, så du har et sæt i reserve.
  • 2 lagner og 2 tisseunderlag.

Naturligvis er det med tiden brug for flere ting, men ovenstående vil fint kunne række de første uger af barnets liv.

Copyright 2024 - Pilanto Aps