Tænk bæredygtigt, når du køber den første cykel til dit barn

Løbecykel
Tænk bæredygtigt, når du køber den første cykel til dit barn
Redaktionen
-
18/08/2022
-

Når du bliver forælder, kommer der pludseligt mange poster, der kan udfordre økonomien. Først forsvinder pengene på bleer, bodies, bidelegetøj og andet babyudstyr – men senere skal der også bruges penge på noget, der kan udfordre barnet motorisk.

Og én af de vigtigste investeringer er nok barnets allerførste cykel. Det er nemlig på cykelsadlen, at dit barn i særlig grad får udfordret sin motorik, styrke og balance.

Er dit barn 1-5 år, er en løbecykel et oplagt valg. Her får barnet fri mulighed for bevægelse, og det fanger hurtigt, hvordan det skal styre cyklen fremad, mens benene bevæges. Det giver en hurtig succesoplevelse (i modsætning til en trehjulet cykel, hvor barnet også skal lære pedalerne at kende).

Men hvordan tænker du bæredygtighed og økonomi ind i valget af barnets første løbecykel? Det får du tre gode bud på her.

En cykel, der vokser med barnet

En cykel behøver langt fra være en statisk størrelse. Flere producenter er begyndt at se på muligheden i at lave cykler, der kan ændre karakter – og som derfor både kan være en tre- og tohjulet cykel afhængigt af barnets alder og motoriske evner.

Ét af de brands, der udvikler bæredygtige løbecykler, er Kinderfeets.

Det amerikanske brand har bl.a. skabt den populære løbecykel Tiny Tot Plus. Cyklen kan dit barn bruge allerede, når han/hun er 18 måneder gammel. Her tager du blot stangen med to baghjul på cyklen – og når barnet er klar til flere motoriske udfordringer, sætter du det ‘almindelige’ baghjul på.

På den måde skal du ikke ud og investere i flere cykler – Tiny Tots løbecyklen passer til børn op til fire år. Det gør denne form for løbecykel til et særdeles bæredygtigt (og økonomisk) valg.

Bæredygtige materialer

Du kan også vælge at fokusere på, at barnets kommende løbecykel skal være produceret i bæredygtige materialer såsom træ eller genanvendt plast. På den måde får du ro i maven ved, at dit køb ikke har sat store klimamæssige aftryk på planeten.

Løbecyklen Tiny Tots Plus er produceret ved brug af følgende materialer:

  • Birketræ, som vokser hurtigt
  • Bionedbrydeligt plast
  • Vandbaseret lak og maling.

Gå genbrugsvejen

Hvis du vil tænke både bæredygtigt og økonomisk, er det også oplagt at kigge på, om du kan finde barnets første cykel brugt.

I dag findes der utallige muligheder i at undersøge brugtmarkedet – fx apps som DBA, Reshopper og Facebook Marketplace.

Du kan også gå på jagt i genbrugsbutikker og diverse loppesupermarkeder og se, om du kan være heldig at finde en cykel i god stand, som sagtens kan klare et par år mere på vejene.

Husk dog altid at tjekke cyklen godt efter i sømmene, før du lader dit barn suse afsted på den.

Copyright 2023 - Pilanto Aps